Kom tot jezelf in
hartje Heuvelland

Vakantie huis huren Heuvelland wandel en relax stiltepad

In de buurt

  • Voor een bezoek aan een bruine kroeg of een heerlijk hapje in een restaurant hoef je niet ver te gaan. Er zijn heel wat gezellige cafés en eetplekjes in de buurt, op wandelafstand van vakantiewoning Victorello.
  • Er is een bakker en kruidenier op de hoek van de straat (50m). Dus je hoeft jouw verse broodjes 's morgens zeker niet te missen.
  • De jongsten onder ons kunnen zich helemaal uitleven in de speelzone voor kinderen 'kosmos', bovenop de Rodeberg (50m).
  • Wandelpaden, fietsnetwerken, mountainbikeroutes alom en vlakbij. Kaarten vind je in Victorello. Huurfietsen, vespa's, .... vlakbij of all-terrain E steps (Kemmel)
  • Er is vlakbij een paardenmanège
  • Talloze omliggende wijngaarden, wijnboeren kun je bezoeken, je kunt er proeven van diverse streekwijnen of delicatessen.
  • Ga met het hele gezin een dagje genieten in een pretpark, in Bellewaerde (op 20 km) of Plopsaland (op 40 km) of breng een bezoekje aan onze Belgische Kust: zee en strand (op 40 km).
  • Bezoek de omliggende steden: Ieper, Poperinge en Lille.

Natuur

Het agentschap natuur en bos verklapt je alle rijke groene plaatsen rondom de logies.

Met haar ligging op de Rodeberg is vakantiewoning Victorello de pérfecte uitvalbasis voor fietsliefhebbers en wandelaars. Het Hellegatbos bevindt zich op 100 meter van de vakantiewoning. Daar kan je lange wandelingen maken en er is ook het speeldomein 'Kosmos Rodeberg' waar de kinderen urenlang speelplezier beleven.

Bezoek ook eens Domein De Warande. Het park met het mooiste gemeentehuis van het land vormt een uitgelezen wandelgebied met veel open ruimten en een rijk plantenassortiment.

Bedwing de Sulferberg en de Kemmelberg en sta versteld van fantastische vergezichten en landschappen.

Logeren in Het verhaal van Vlaanderen
Vakantie Heuvelland Westhoek

Streekproducten

Je fietst of wandelt ze sowieso wel voorbij: talloze wijngaarden en -domeinen waar wijnbouwers met heel veel passie de beste wijnen produceren.

Voor de beste Picon moet je in Heuvelland zijn. Picon is een karamelkleurig bittere likeur en kan puur als aperitief gedronken worden en is uitstekend te mixen met bier of witte wijn. Dat moet je dus zeker geproefd hebben tijdens je verblijf in Heuvelland.

Muziek

Er zit muziek in Heuvelland. Ieder jaar in augustus strijkt het grootste folkfestival van Europa neer in het charmante dorpje Dranouter. Wat begon als een tuinfeest mondde uit tot een van de kleurrijkste muziekfestivals voor het hele gezin. De festivalweide ligt slechts op 4 km van Victorello. Een echte aanrader voor wie van folklore en amusement houdt. En we blijven in folkse sferen want op 2 km van vakantiewoning Victorello geniet je van gratis optredens in Muziekcentrum 't Folk: Muziekcentrum dranouter

'14-'18

We worden nog altijd stil als we terugdenken aan 'De Groote Oorlog brengt'. Tientallen dorpen in Heuvelland werden volledig van de kaart geveegd en er vielen slachtoffers bij de vleet. En ook al is het meer dan 100 jaar geleden, je vindt in onze streek nog altijd restanten van de Eerste Wereldoorlog. Denk maar aan militaire kerkhoven, gedenkmonumenten, loopgraven, ...

Wie de geschiedenis terug wil opsnuiven of even wil stilstaan bij WOI, kan een bezoekje brengen aan het Flanders Fields Museum in Ieper, via een uitgestippelde wandeltocht 'De Slag om de Kemmelberg' in het spoor kruipen van Franse soldaten, de commandobunker onder de Kemmelberg verkennen of Wytschaete Military Cemetery bezichtigen. En eigenlijk kunnen we nog een tijdje doorgaan met het opsommen van activiteiten rond de Eerste Wereldoorlog. Iets dat je zeker niet aan je voorbij mag laten gaan.

Geniet van de zonsopgang

Zuidgericht vakantiehuis met zicht op de Kemmelerg

Kemmelberg- fietsknooppunten

This is Victorello

Fantastische huisje en wellness. Erg gezellig. Overal goed over nagedacht en een heerlijk verblijf om een paar dagen te relaxen in een uitnemend mooie omgeving vol sportieve en culturele mogelijkheden.

Collin

Vakantiewoning