Fietsen

De Kemmelberg is ongetwijfeld de bekendste bult die de renners moeten trotseren, maar er liggen nog veel meer kuitenbijters op de loer. Denk maar aan de Monteberg, Zwarteberg, Rodeberg, en ga zo maar door. De fietsliefhebbers vinden hier zeker en vast een parcours om duimen en vingers bij af te likken. We moeten toegeven: het is veel op en af, maar na iedere inspanning word je rijkelijk beloond met formidabele panorama’s. Mag het allemaal wat rustiger? Kies dan een een rustige, maar minstens even idyllische fietsroute.

Check alle fietsroutes:

Fietsnetwerken bij je vakantihuis Victorello - Kaarten voorzien in de vakantiewoning.


Je kunt je eigen fiets stallen in de overdekte fietsenberging of in de afgesloten tuin van het vakantiehuis. Huur je liever een fiets?

Eeuwenhout Bike (op 1 km van de logies) -ook levering huurfietsen bij je vakantiehuis Victorello

Victorello is 1 van de 18 logies met het label fietsvriendelijke logies:

  • laadpunt
  • afsluitbare/overdekte fietsenstalling
  • herstel set
  • EHBO set
  • fietsnetwerkkaarten
  • mogelijkheid om de fiets af te spuiten

Wandelen

TOPPERS vlakbij Victorello:

Bos : Hellegatbos (op 50m)

Recreatiedomein Rodeberg Kosmos https://www.natuurenbos.be/speelbergkosmos

Natuurreservaat De Hellebeek (op 50m) https://mapcarta.com/W285719660/Map

Natuurgebied Douvevalei (op 2km) https://mapcarta.com/W178117910/Map

Wandelnetwerken vlakbij (kaarten in de logies) Tweebergentocht (7km) Stiltepad (of 1, 2, 4 ,7, 12 km)

Wandelen

Ga op verkenning door Heuvelland en ontdek de pracht en praal van onze streek. Los met het hele gezin het mysterie rond de Rodeberg op en maak onderweg kennis met West-Vlaamse heuvels. Of word één met de natuur, maak van de stilte je bondgenoot en maak een fikse wandeling door de bossen. En tijdens die wandeling kom al eens een gezellige bruine kroeg tegen. Ideaal om even op adem te komen en de lokale cultuur op te snuiven. Avonturiers, families of romantische zielen? Heuvelland heeft voor iedereen wel iets in petto.

Paardrijden

Heuvelland kent ontelbaar veel onverharde paden. Daarom dat paardenliefhebbers maar al te graag koers zetten richting deze streek. Bij Ruiterschool Rodeberg kunt u het hele jaar door begeleide paardenwandelingen maken (1 dagje vooraf aanvragen). Ook bij de vereniging 'te Rikke en Ju' worden uitstapjes met deze viervoeters georganiseerd.

Mountainbiken

Heuvelland wordt ook wel eens het walhalla voor mountainbikers genoemd. En dat is niet gelogen. In Victorello vind je een kaart met daarop verschillende mountainbikeroutes. Zowel voor geoefende MTB'ers als voor rustige recreanten. Was het parcours net iets te pittig voor jou? No worries, geniet van een ontspannen massage in de jacuzzi bij Victorello.

Zetellift

Je kent ze on-ge-twij-feld, de beroemde kabelbaan die op de Rodeberg meteen in het oog springt. De zetellift biedt een uniek zicht op Heuvelland en weg van alle drukte zweef je boven de wijngaarden van Entre-Deux-Monts. Maar er is meer! Mits goed weer kun je de Vlaamse kust of de IJzertoren zien en je kunt zonder problemen piepen bij de buren over de Noord-Franse grens. Na een veilige landing geniet je van een heerlijke huisbereide Picon op het terras of ’s winters bij de gloeiende kachel. Cordoba maakt ook deel uit van de ‘Eigen Kweek’-route die je meeneemt in de voetsporen van de familie Welvaert!

De kabelbaan is tijdens de zomervakantie elke namiddag open.
Vanaf mei tot oktober enkel open op zaterdag en zondag.
Buiten het seizoen enkel open op zondag.

Meer info:
Kabelbaan Cordoba

Recensie

Mooie omgeving, perfecte plek om heerlijk te kunnen ontspannen.

Bart

Wat je zeker moet weten
voor jouw verblijf

Lees de nuttige weetjes