Streek

 

 Nieuwe fietsroute

 Gent-Wevelgem het hele jaar door   parcours in Heuvelland

Afbeeldingsresultaat voor gent wevelgem heuvelland

  


Spots op West

 Gratis Theatervoorstellingen op vele lokaties in ons dorp Westouter     4-7 juli

 Meer weten over Spots op West

 

Nieuwe wandelroute: Stiltepad 

Wandelen in alle rust  meer weten over deze bijzondere wandelroute

Afbeeldingsresultaat voor stiltepad westouter


 

IN DE BUURT   (Groot aanbod !)

         

 ACTIVITEITEN

Genieten van Picon of streekbiertje  in de grensstreek , Rodeberg (Narrenschip-Rodebergstraat) of Zwarteberg .

 
 
 
 
 
 
 
 Gratis concerten in 't Folk Dranouter
 
 
   
 
 
          

 Meer info over andere activiteiten in Heuvelland: klik hier

 

ALGEMEEN STREEKAANBOD 

  Natuur

 • Hellegatbos: Dit is het dichtst gelegen bos met uitgestrekte speelweiden, op 100 m van de logies, boven op de Rodeberg. Gloednieuw, verrassend speeldomein (bij Kosmos)
 • Kemmelberg (commandobunkers)
 • Domein De Warande (Kemmel)
 • Sulferberg: Met z'n avontuurlijk wandelpad. Op 200m van Victorello.
 • ...

 

 

Attracties

 • Vind de vele attracties in omgeving van Victorello.

Muziek

 • Dranouter Folkfestival (begin augustus) zal u wellicht bekend in de oren klinken: een tof tuinfeest dat uit z'n voegen is gebarsten tot één van de bekendste en kleurrijkste muziekfestivals. De festivalweide ligt op 4 km van het vakantiehuis.
 • Het Muziekcentrum 't Folk (op 2 km van Victorello)  is ook een bezoekje waard met zijn vele gratis optredens. 

Shoppen 

 • De gezellige rommelmarkt van Kemmel (1ste zondag september) is een befaamde en bijzonder uitgestrekte rommel- en antiekmarkt die er steeds in slaagt veel kijk- en kooplustigen vroeg op de been te brengen.

 • Oeverloos shoppen kunt u in Rijsel, Ieper of Poperinge op amper een kwartier tot een half uurtje van Heuvelland. Het hartje van Rijsel is een shoppingparadijs van vele boetiekjes in autovrije winkelstraten. In Vieux Lille hebt u dan de chiquere winkelbuurt. De stad werd verrijkt met het shoppingcenter Euralille vlakbij de stadskern.

Streekproducten

Smakelijke dagverse ingrediënten: dat hoort er gewoon bij in Heuvelland. Hoe kan het ook anders met de vele vlijtige landbouwers en de gedreven wijnbouwers? Vermaarde wijnen in de dichte omgeving van het vakantiehuis, met mogelijkheid tot degustatie en rondleiding bij het domein, zijn :

 

 

'14  - '18 

In Heuvelland, Ieper en Poperinge vind je vele stille getuigen van deze oorlog: 

 • Heuvelland

  Uitkijktoren Kemmelberg  (Kemmel), Archeologisch museum ‘Het Labyrint’ (Kemmel), Commandobunker -onder de kemmelberg- (Kemmel), Graf Majoor Redmond Walk (Loker), Pool of Peace (Wijtschate), ...

 • Ieper

   In Flanders Field Museum
  , Menenpoort met Last Post (Iedere avond om 20u,Hill 60   en Hill 62, ... 

            Kies je voor je gemak, dan kan  gids Patrick je leiden langs de                                                  Battlefields: 2XplorFlanders Fields-Battlefields Tours   Contact  +32 (0) 475 51 98 28

 

 • Poperinge                                                                                                                Talbot House met Concert Hal, New Millitary Cemetry, Lyssenthoek Military Cemetry, ...

   

Activiteiten / Sporten

 

FIETSEN 

Victorello is gelegen op de plaats bij uitstek voor de wielertoerist: de Rodeberg. De fietsende sportieveling kiest op elk moment  van het jaar voor deze streek. Met Victorello maak je er een sportief gezinsweekend van. Of een fietsweekend onder sportieve vrienden. Hoe dan ook: een verwenweekend voor de spieren en de geest. 

Voor eigen fietsen is er een overdekte fietsenberging in de afgesloten tuin van het vakantiehuis.

Wie liever niet start met het oppompen van z'n banden of smeren van z'n versnellingen:

Fietsverhuur

 

           De fietsen zijn te huur tijdens de openingsperiode van de camping: 1 maart tot en met            30 november.        
           Er zijn ook twee aanhangwagentjes te verkrijgen voor jonge kinderen, zodat ook de                kleinste kinderen mee kunnen op ontdekkingstocht.

 • Camping Ecochique
  8954  Westouter

Laat in geval van nood je fiets professioneel onder handen nemen: www.henninbikes.be 0494 476647, op 50m van de logies.  

 

WIJN- EN BIERROUTE

De Vintage Heuvelland fietsroute brengt je langs 10 wijndomeinen in Heuvelland. Tijdens de tocht geven borden in de vorm van wijnflessen je meer uitleg over het wijndomein. Proef de wijnen op de wijndomeinen zelf of in één van de cafeetjes of restaurantjes op de route.

Voor de recente bierfietsroute: klik hier 

 

AANRADER VAN MIJN GASTEN:

Nieuwe Gent-Wevelgem in Flanders Fields-route.  

 

MET GIDS

Een gids kan je door de tofste parcours leiden www.bikingbox.be (mountainbike) www.rentaguide.be (andere)

 

GESCHIEDENIS

Honger naar geschiedenis? Dan kan gids Patrick je leiden langs de Battlefields: 2Xplore Flanders Fields-Battlefields Tours

  

 

De Kemmelberg bedwingen zoals de jongens in Gent-Wevelgem is niet aan jou besteed? Niet getreurd, je kunt het ook rustiger aan doen: Reserveer tijdig de  en geniet volop van de streek.

 

  

MOUNTAINBIKEN   

Je verkiest  toffe parcours, zonder al te veel afzien, dan vind je vast een rit die binnenkort in je top 10 staat. Kaart beschikbaar in Victorello. 

Of  je dacht dat je een goede conditie had, dan verkies je een hels mountainbikeparcours. Na de rit laat je vooral blijken dat dit een fluitje van een cent was…Na een ontspannen massage in je jacuzzi  heb je alleen nog voldoening en laat je de anderen het nakijken.

 Voor plaatselijke wedstrijd :   VTT Kemmel

    

 

WANDELEN 

Geniet van een fikse wandeling en laat u vervolgens vorstelijk bedienen in een sfeervolle bruine kroeg. Zo gemakkelijk is het om de batterijen weer op te laden...u bent fan van het goede leven. 

Een korte omgevingswandeling zal u vast al bekoren, maar u hebt vast bewondering voor wat u ontdekt in uitgestippelde wandelingen: kaarten gratis ter beschikking in Victorello. 

GRATIS wandelnetwerk APP

 

ZETELLIFT  

Zoals Parijs zijn Eifeltoren heeft en Brussel zijn Atomium, zo heeft de Rodeberg... zijn zetellift.

In de onmiddellijke omgeving treft u de Rodeberg met de Lijstermolen, de Zwarteberg, de Scherpeberg en de Vidaigneberg aan. Al dit fraais in de streek kunt u zien met de zetellift Cordoba in de Rodebergstraat. U kijkt -zittend liefst- in een straal van 360° tot aan de horizon...Mis die Vlaamse heuvels niet...

Met wat geluk en bij helder weer ziet u de kustlijn, de Ijzertoren van Diksmuide, de kerktorens van Poperinge en Ieper alsook de terrils (= kunstmatige bergen in de nabijheid van  de mijn, waar  steenafval werd gedumpt) van het Franse Lens en de torens van Bailleul.

 De Cordoba brengt u helemaal tot op de top van de Rodeberg, waar zich het Landhuis Molenhof bevindt met z'n beruchte molen en mooi vergezicht.

  

 

PAARDRIJDEN 

Heuvelland kent ontelbaar veel onverharde paden. Daarom weet u, als paardenliefhebber, waarom u koers zet richting Heuvelland.

Bij Ruiterschool Rodeberg (op de Rodeberg)  kunt u het hele jaar door begeleide paardenwandelingen maken. Ook bij de vereniging 'te Rikke en Ju' worden uitstapjes met deze viervoeters georganiseerd. 

  

SKIEEN (Indoor te Komen op 15 min.) 

Zin in wintersportplezier maar geen zin om grote afstanden af te leggen?
Ice Mountain te Komen (sept.-april) beschikt over 2 pistes voor ski en snowboard. 

Meer info:  Klik hier

 

naar boven